Projecte ACTUA: PAI del Solsonès

Implementació participativa i col·lectiva del PAI del Solsonès, obra d’autoria col·lectiva realitzada conjuntament per la població del territori del Solsonès. En aquest projecte, persones i entitats del Solsonès hem iniciat la gestió de 9 accions del PAI del Solsonès per tal de què esdevinguin realitat.Ens trobem mensualment i en aquestes trobadesavaluen les tasques desenolupades i n’organitzem les pròximes.

El PAI del Solsonès recull al voltant de 200 accions resultants de quasi un any del procés participatiu ESPAIS, subjectes a ser implementades en el territori en tant que avançar cap a un futur més comunitari i sostenible.

L’àmbit d’actuació del projecte és Pinell, Llobera, Clariana, Riner, Pinós i la Molsosa

Organització del Treball

L’estructura organitzativa del projecte es basa en grups d’interès de cada acció o projecte en què es treballa. Existeixen, però altres comissions que tenen les funcions de seguiment i de coordinació general.

Hi ha un contacte continu entre les diferents comissions que es garanteix mitjançant les reunions periòdiques i mitjançant un continu retorn dels resultats via publiacions i el blog de les accions i del projecte.

Amb l’avanç del projecte les comissions han de passar de ser un grup informat a un grup conformat (amb identitat pròpia i com una elevada capacitat d’interlocució, reflexió i acció). De la mateixa manera a mesura que el projecte vagi avançant i arribi a més sectors socials organitzats, la idea és que aquesta pugui augmentar en nombre.
Els Grups d’Interès

Equival a grups de treball però des de l’equip tècnic hem cregut oportú substituir ‘treball’ per ‘interès’ perquè usant el primer sembla que es requereixi als membres del grup una major responsabilitat de la real,  en podria dissuadir la seva participació. Fins al moment existeixen 6 Grups d’Interès, encara no conformats, que responen a les accions o projectes mencionats a l’apartat d’antecedents.

Són heterogenis, formats per l’Associació l’Arada i les persones i entitats del territori. El nombre de cada grup és flexible així com també ho és el ritme de treball de cadascú.

La principal funció d’aquest grup és debatre participativament la millor fórmula, espai, territori on implementar les accions, i mobilitzar els recursos (humans, econòmics i organitzatius) necessaris per a la realització del projecte o acció. Els membres del grup d’interès del projecte tenen un dossier de seguiment en el qual es realitza un control de les accions que s’estan implementant i s’assignen tasques als membres que tinguin disponibilitat per a realitzar-les. A cada trobada dels grups d’interès es revisaran les tasques que els diferents membres havien de desenvolupar.

La periodicitat de les trobades és mensual. En cas de períodes de treball més intens es podrà incrementar la periodicitat de les trobades, si el grup ho creu necessari.

El grup és convocat internament a partir de la llista de contactes i cada convocatòria és oberta, mitjançant el pla de comunicació del projecte a tota la població.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s