Jornada de Formació per a cuidadores a Solsona

El passat 25 de gener el Grup d’Interès del Projecte d’Atenció a la Dependència al Medi Rural, va realitzar una jornada de formació a la que van assistir 17 cuidadores professionals.

La realització d’aquesta jornada respon a algunes de les necessitats expressades en el projecte d’implementació participativa del PAÍ del Solsonès, precedent del projecte que ens ocupa, i que fan referència a l’atenció de la gent gran en el medi rural, a la necessitat de respir familiar i a la transformació del rol social de la dona com a cuidadora històrica no retribuïda ni reconeguda.

La jornada  es va portar a terme en el Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, a Solsona, i va comptar amb la presència d’Elisenda Xifre, responsable d’equipaments per a gent gran de SUARA Cooperativa i docent de l’Escola de cooperativisme d’APOSTA, i amb els tècnics de l’Arada, que s’encarreguen de dur a terme les decisions preses en el Grup d’interès del Projecte.

La jornada formativa va comptar amb tres espais diferenciats. Els dos primers dinamitzats per Elisenda Xifre, en el que treballà  les tècniques i estratègies per a la cura de les persones grans, així com en els recursos existents. Va explicar la seva experiència com a membre d’una iniciativa emprenedora cooperativista i les possibilitats que aquesta opció dóna.

Per últim els tècnics de l’ARADA en resposta a la necessitat de motivar l’emprenedoria, van fer una exposició dels recursos existents al Solsonès respecte a la formació de les dones, van presentar el programa de formació en gestió empresarial que pretén dur a terme amb aquelles cuidadores que estiguin interessades en el projecte, i vulguin formar part d’una iniciativa professional d’atenció a la dependència al medi rural.

En definitiva, una jornada informativa i formadora que, a més de ser un espai de trobada per a catapultar iniciatives locals, és també un temps que permet fer visible funcions socials històriques de les persones implicades, així com les disfuncions; això si, sempre amb una actitud resolutiva, conciliadora i re-creadora de la nostra realitat.

Així mateix, aprofitem per informar-los que el proper dia 15 de febrer es durà a terme un nou taller, també gratuit, destinat a aquelles persones que no van poder assistir al taller de Solsona. El taller estarà destinat també a cuidadores no professionals, i alhora que presentarà tècniques i estratègies per a la cura de la gent gran, també aprofundirà en la gestió del temps de les cuidadores i la necessitat de millorar la qualitat de vida de les persones.

Gràcies per la vostra assistència!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s